ParmaFender

Det smarta och snygga sättet att skydda din båt och brygga.

ParmaFender består av en "oändlig" kedja av luftfyllda segment med en genomgående ventilslang, som säkrar en snabb och säker ifyllning av luft i en operation. Mellan varje segment är det en monteringsyta där man kan borra, skruva eller spika - utan att skada fendern.

ParmaFender kan monteras med ett specialanpassat fästband/stipes utan att behöva borra hål i underlaget som t ex båtbommar av stål m m. Fästbanden har en brottstyrka på ca 1150 N (115 kg).

ParmaFender går att montera runt 90º hörn. Materialet är TPU (ThermoPlastisk Polyuretan), som är mjukt, segt och extremt slitstarkt i förhållande till de material som normalt används till fendringsprodukter, även vid låga temperaturer ner mot - 50°C.

 


ParmaFender levereras i anpassade längder eller i långa längder på rulle som enkelt kan kapas till kortare längder.

• Svärtar inte av sig på båten.

• Är mjuk mellan ca - 50 till + 60 grader celsius.

• Tål UV-strålning (grå, svart + några färger till).

• Livslängd samma som bommen/bryggan .

• Återvinningsbar.

• Mjuk och mycket slitstark luftfylld fender som passar de flesta bryggor och båtbommar.

Parma Fender monteras enkelt på båtbommar av stål utan håltagning med speciella monteringsband i plast. Monteringsbanden är s k offshore stripes av UV-beständig nylon. Dessa sträcker sig minimalt och säkrar funktionen.
Den levereras i önskad längd i en "oändlig" kedja av segment. Varje segment har längd 0.5 m.

Parma Fender skruvas direkt på träbryggor. Lämpligen med rostfri trallskruv med båtbricka, diameter 5-6 mm eller fransk skruv med bricka M6-M10. Lämplig längd på skruv är 50-60 mm. Den går att montera både ut- och invändigt på 90º hörn.

Finns i två olika storlekar, medium (Ø70 mm) eller stor (Ø90 mm) och framöver också XL (Ø110 mm), färgerna är grå eller svart.

Video: http://www.parmafender.se/AdvHTML_Upload/TVopptakGteborgBoatShow2008.wmv