Lätt flytbrygga

Marina Produkter är idag en av landets största tillverkare av flytbryggor i trä/plast. Vårt praktiska modulsystem gör bryggorna fullt klara för sjösättning redan vid leverans från fabriken. Sammankopplingen sker med en serie av olika varmgalvaniserade järnbeslag på förmonterade bultar i ramarna. Tack vare denna lösning kan gamla bryggor direkt förlängas med nya, och olika kombinationer kan göras för olika önskemål. Bryggorna kan bl a sammankopplas i L-, T-, H- och U-formationer. Som standard tillverkar vi bryggor i tre bredder (1,5 m, 2,0 m samt 2,4 m). Längderna är 4 m, 5 m, 6,5 m). Självklart kan även vi bygga bryggor enligt önskemål.

I vårt bryggsortiment finns flera olika paketlösningar för bl a sommarstugor och simskolor samt en mängd övriga produkter. Ta t ex det mycket populära Privatpaketet - vårt mest sålda paket till sommarstugeägare. Förutom "vanliga" bryggor kan vi även erbjuda t ex flytande gångbroar. Dessa kan bl a användas för att sammanbinda fastlandet med en ö, vilket är fallet i Askersund, där en av våra flytande gångbroar sammanbinder staden med den vackra ön Borgmästarholmen.
Självklart har vi även bryggtillbehör i sortimentet. Oavsett vad du kan tänkas behöva till din brygga så har vi det, allt från brygglister och bryggkopplingar till bryggararmaturer och badstegar.

 

Marina Produkter har också tyngre bryggor i sitt utbud. Dessa finns både som helbetongbryggor och lite lättare träbetongbryggor, i storleksklasserna 10-80 ton, vilket är mer än tillräckligt även för större båtar.
Vind och vågor har en oerhörd kraft och utsätter därmed skrov och förtöjningar för stora påfrestningar. Därför är det viktigt att kunna reglera vågorna i en marina.

 

Genom lång erfarenhet i kombination med avancerad teknik, har vi utvecklat vågbrytande betongpontoner till ett säkert och effektivt skydd. De förvandlar besvärlig sjögång till vågskvalp. De är dessutom i det närmaste underhållsfria och har en mycket lång livslängd. Konstruktionerna dimensioneras för en livslängd på 30-50 år.

Pontonerna finns i flera storlekar som standard, men vi tillverkar även efter specialmått för vinklad sammankoppling. De är dessutom förstärkta mot is och osänkbara. Förankringen sker allt efter gällande förutsättningar och önskemål. Givetvis kan de liksom våra "vanliga" bryggor förses med båtbommar, el, vatten, etc.

Flytbrygga - Privatpaketet

Flytbrygga - Privatpaketet

Denna flytbrygga är ett komplett paketet för bad och mindre båtar. Allt du behöver för din egen strandtomt. Med 8 flytkroppar under bryggan är stabiliteten hög och kompensation mo


Flytbrygga - Båtbrygga med BP-block

Flytbrygga - Båtbrygga med BP-block

Flytbryggorna och båtbryggorna är avsedda för utläggning innanför skyddande pirer och tål en hel del vind och vågor. De är byggda för båtbomsplacering på


Flytbrygga - Badbrygga med AP-block

Flytbrygga - Badbrygga med AP-block


Flytbrygga med AP-block.


Flytbrygga - Rodd- och kanotbrygga

Flytbrygga - Rodd- och kanotbrygga

Flytbryggan har låg flythöjd, så att åror och rigg kan sticka in över bryggans kant, och så att man lätt kan ta sig ur och i ranka farkoster. Däcksbrädorna sitter så tä


Flytbrygga - Hopptornsbrygga

Flytbrygga - Hopptornsbrygga

Hopptornsbryggorna är specialtillverkade med en blockplacering  som kompenserar både för hopptornets tyngd och användarbelastningen. Därmed ökas svårigheten för en oönskad tip